Виробників зобов’яжуть вказувати на упаковці вміст алергенів

Вже за місяць, з 6 серпня в Україні набуде чинності закон про маркування харчових продуктів, який, зокрема, зобов’яже виробників зазначати на упаковці вміст алергенів.

«Встановлені чіткі вимоги до шрифту, який має бути на упаковці, встановлені чіткі вимоги до того, що мають зазначатись алергени – вони повинні бути виділені відповідним кольором. Зазначається на упаковці, чи м'ясо було заморожене, чи розморожене. Закон набирає чинності 6 серпня 2019 року", – повідомила експерт проекту «Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні» Галина Котик під час прес-конференції у Києві, пише УНН.

За її словами, закон передбачає певні перехідні періоди для окремих положень, тож українське законодавство поступово буде переходити до європейських стандартів. При цьому вона додала, що таким чином і споживачі отримають більшу захищеність, і оператори ринку отримають прозорі правила.

Читайте також:

Корпорація «Roshen» запустила виробництво у Борисполі

«Безпечна Київщина»: броварчани зможуть повідомити про злочин на онлайн-форумі

«Нові тарифи ставлять опалювальний сезон в Борисполі під велике питання», - Анатолій Федорчук

Уляна Супрун: «Лікар може відмовитися від пацієнта»

Новини компаній
12:35, 28 серпня